۸ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۰۱

محکم کاری مجلس؛

کاهش امضاها استیضاح وزیران را منتفی نمی کند

کاهش امضاها استیضاح وزیران را منتفی نمی کند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رفع ایراد شورای نگهبان در مصوبه اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس مصوب کردند کاهش امضای نمایندگان پس از اعلام وصول طرح استیضاح تاثیری در مطرح شدن استیضاح ندارد و وزیر موظف است ظرف 10 روز در مجلس حاضر شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه ایرادات شورای نگهبان به مصوبه خود در طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی را برطرف کردند.

بر  اساس این گزارش، در ماده 223 آیین نامه با اصلاح انجام شده نمایندگان مقرر شد عبارت «در اولین جلسه علنی، طرح استیضاح اعلام وصول می گردد و پس از اعلام وصول، کاهش امضا تاثیری در مطرح شدن استیضاح در موعد مقرر ندارد، مگر اینکه کلیه نمایندگان امضاکننده از انجام آن صرف نظر نمایند» حذف و جمله «استیضاح در اولین جلسه علنی طرح می شود و پس از طرح استیضاح در جلسه علنی کاهش امضای نمایندگان تاثیری در مطرح شدن استیضاح ندارد و وزیر موظف است ظرف 10 روز در مجلس حاضر شود» جایگزین می شود.

پیش از این نماینده مجلس شورای اسلامی مصوب کرده بودند در ماده 223 عبارت «هیات رئیسه مجلس موظف است در اولین جلسه علنی استیضاح را اعلام وصول نماید» حذف و عبارت «هیات رئیسه موظف است بلافاصله طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع نماید» کمیسیون مکلف است حداکثر ظرف یک هفته با دعوت از استیضاح‌کنندگان و وزیر مربوطه موارد استیضاح را بررسی نماید، پس از مدت مذکور در صورتیکه حداقل 10 نفر از امضاکننده استیضاح از طرح آن منصرف نشوند در اولین جلسه علنی، طرح استیضاح اعلام وصول می گردد و پس از اعلام وصول کاهش امضا تاثیری در مطرح شدن استیضاح در موعد مقرر ندارد، مگر اینکه کلیه نمایندگان امضاکننده از انجام آن صرف نظر نمایند.

بر اساس این گزارش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی ایراد دیگر شورای نگهبان ایراد این شورا در الحاق یک تبصره به ماده 76 آئین نامه را نیز برطرف کردند.

پیش از این نمایندگان مجلس یک تبصره به ماده 76 الحاق کرده بودند که بر اساس آن مقرر شده بود در هر دوره مجلس نمایندگان می توانند حداکثر 5 نفر از کارکنان یا کارشناسان دستگاه های مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری را برای بکارگیری در دفتر ارتباطات مردمی جهت امور مشاوره ای، اداری و خدماتی از دستگاه ذیربط درخواست نمایند. در این صورت دستگاه موظف است شخص یا اشخاص مذبور را به دفتر ارتباطات مردمی نماینده، مامور کند.

نمایندگان برای رفع ایراد شورای نگهبان مصوبه کمیسیون آئین‌نامه را مصوب کردند که بر اساس آن مقرر شد در تبصره الحاقی به ماده 76 جمله «در این صورت دستگاه موظف است شخص یا اشخاص مذبور را به دفتر ارتباطات مردمی نماینده مامور کند» حذف و جمله «در این صورت با هماهنگی دستگاه مبدأ، درخواست ماموریت افراد مورد نظر معمول و شخص یا اشخاص مذبور به دفتر ارتباط مردمی نماینده، مامور گردد» جایگزین می شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی ایراد دیگر شورای نگهبان متنی را به تبصره الحاقی به ماده 76 آئین نامه داخلی اضافه کردند.

بر اساس آن مصوب شد تعداد افراد مورد نیاز هر حوزه انتخابیه با توجه به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تعداد شهر و روستا، جمعیت و وسعت، شرایط اقلیمی و جغرافیایی و سایر قابلیت های هر حوزه توسط کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس تعیین می شود.

کد خبر 2065573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha